Россия

Россия
Моя фазенда

суббота, 23 августа 2014 г.

Терористи на Донбасі повинні відмовитися від масових страт, якими погрожують, – Amnesty International

субота 23 серпня, 2014, 15:21

Збройне угрупування, що називає себе «Донецькою Народною Республікою» («ДНР»), повинне відмовитись від здійснення страт, за якими стоять погрози сепаратистів вбити засуджених до довічного ув'язнення, заявила Amnesty International.

Про це повідомляє прес-служба Amnesty International в Україні.

Як зазначається, у п'ятницю речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО заявив, що бойовики з групи сепаратистів захопили пенітенціарну установу в Донецьку і погрожували стратити всіх засуджених до довічного ув'язнення, а інших змушували вступати у свої ряди.

«Вбивство ув'язнених строго заборонено відповідно до Женевських конвенцій, яких всі сторони повинні дотримуватися в період конфлікту», – сказав заступник директора програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв.

«Підтвердження цих погроз сепаратистів продемонструє, наскільки відчайдушно беззаконня виходить з-під контролю на Східній Україні»,додав він.

Зазначимо, «ДНР» заявила, що відповідно до проголошеного нею Кримінального кодексу від 17 серпня, смертна кара розповсюджується на  низку злочинів, включаючи зраду, грабежі та шпигунство.

http://zik.ua/ua/news/2014/08/23/terorysty_na_donbasi_povynni_vidmovytysya_vid_masovyh_strat_yakymy_pogrozhuyut__amnesty_international_517242

Комментариев нет:

Отправить комментарий