Россия

Россия
Моя фазенда

суббота, 16 августа 2014 г.

Крим не може обійтись без українських продуктів, – нова «влада»

субота 16 серпня, 2014, 04:06

В анексованому Криму заявили, що півострів не в змозі повністю себе забезпечити продуктами, в тому числі молоком, цукром і олією.

Про це повідомив на прес-конференції в п’ятницю «міністр сільського господарства» Криму Микола Полюшкін, передає zn.uа.

«Постачання продовольством Криму завжди було специфічним через географічне положення півострова. Наприклад, деякі овочі, такі як цукровий буряк, картопля, завжди привозили до Криму з України», – йдеться в повідомленні.

Зараз «влада» розглядає можливість знайти альтернативних постачальників в Краснодарському краї.

Як з’ясувалося, є ряд проблем і з олією. Незважаючи на те, що в Криму очікують урожай соняшнику на рівні 120 тисяч тон, підприємства півострова не в змозі зробити з нього олію. У Криму немає жодного промислового підприємства з переробки олії насіння соняшнику», – заявив Полюшкин.

Поставки молочної продукції з Краснодарського краю не в змозі заповнити нішу, що утворилася після анексії Криму і заборони «Росспоживнаглядом» на імпорт до Росії молока і молочної продукції з України.

«При потребі в 900 тисяч тон, Крим виробляє 311 тисяч тон молока в рік. Причому левова частка продукції припадає на особисті селянські господарства, і в промислову переробку потрапляє лише 67 тисяч тон. Тому ми звернулися з листом до віце-прем’єру Козаку дозволити ввезення молока з України. Поставки з Кубані вже почалися, але в силу транспортної логістики вони не в силах наповнити ринок», – підкреслив Полюшкин.

За словами «міністра сільського господарства» Криму, півострів повністю забезпечує себе хлібом. Господарства півострова на 70% перекривають внутрішнє споживання м’яса і на 77% – яєць, а фруктів і винограду – на 106%.

Що стосується спекуляцій на ринку продовольчих товарів, Полюшкин заявив, що «міністерство» буде боротися з ними за допомогою ярмарків товаровиробників.

http://zik.ua/ua/news/2014/08/16/krym_ne_mozhe_obiytys_bez_ukrainskyh_produktiv__nova_vlada_515187

Комментариев нет:

Отправить комментарий