Россия

Россия
Моя фазенда

вторник, 19 августа 2014 г.

МЗС розтлумачило Росії, що її причетність до терористів на сході України неспростовна

вівторок 19 серпня, 2014, 19:27

Міністерство закордонних справ України розтлумачило Росії, що докази її причетності до терористів на сході України є неспростовними.

Про це заявив у вівторок на брифінгу в Києві речник МЗС України Євген Перебийніс, передає Укрінформ.

«Останнім часом у всіх нас з’явилися чергові підтвердження жахливих злочинів терористів з «ДНР» та «ЛНР» та їх російських покровителів. Перехоплення телефонних розмов, супутникові знімки, фото та відеосвідчення місцевих жителів, іноземних журналістів та навіть самих терористів», – сказав Перебийніс.

Він підкреслив, що факти обстрілів України з боку території Росії підтверджуються також у доповіді місії ОБСЄ, представники якої перебувають на російських КПП на ділянці кордону, контрольованій терористами.

«Таким чином, існують неспростовні підтвердження того, що терористи на Донбасі вбивають мирних жителів, у тому числі і дітей, викрадають заручників, яких потім піддають катуванню, цілеспрямовано знищують інфраструктуру українських міст і сіл», – підкреслив речник МЗС.

За його словами, існують також неспростовні підтвердження фінансування терористів Росією та постачання терористами озброєння. Як наголосив Перебийніс, у телефонних розмовах, перехоплених спецслужбами, терористи цинічно обговорюють, як вони обстрілюють мирних жителів Донбасу та як покладають вину за це на сили АТО.

Крім того, як додав він, самі ж керівники «ДНР» та «ЛНР» публічно визнають, що отримують техніку та підкріплення з Росії.

«Яких ще доказів потребує Росія, щоб нарешті визнати своє пряме залучення до конфлікту? Яких ще доказів потребує Росія, щоб нарешті зрозуміти, що насаджування ідеї сепаратизму не має підтримки місцевого населення, яке ненавидить терористів та із нетерпінням очікує, коли сили АТО очистять від них українську землю?» – запитав Перебийніс.

У цьому зв’язку він наголосив, що для Росії найкращим виходом, який дозволив би їй уникнути подальшої ізоляції і подальших санкцій, стало б негайне припинення намагань дестабілізувати ситуацію у східних областях України, поставок туди зброї, бойовиків та заклик до терористів скласти зброю.

http://zik.ua/ua/news/2014/08/19/mzs_roztlumachylo_rosii_shcho_ii_prychetnist_do_terorystiv_na_shodi_ukrainy_nesprostovna_516057

Комментариев нет:

Отправить комментарий