Россия

Россия
Моя фазенда

понедельник, 27 октября 2014 г.

В Казані батьки не відпускають курсантів танкового училища на Україну, – Васильєва

понеділок 27 жовтня, 2014, 04:32

У російській Казані протестують батьки курсантів місцевого вищого військового танкового училища. Вони категорично проти відправки своїх синів на Донбас.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на заяву російської правозахисниці, засновниці групи «Вантаж 200 з України в Росію» в соціальній мережі Facebook Олени Васильєвої.

«Репост! Казань, допомагай! Критична ситуація склалася в казанському танковому училищі. Більше місяця тому в Україні відправили 30 курсантів 5 курсу. На даний момент точно відомо про 17 загиблих і 2 важко поранених», – написала вона.

«В четвер прийшла рознарядка на ще 80 осіб. Відправити повинні 29 жовтня. 24 жовтня вранці родичі курсантів влаштували імпровізований мітинг. Керівництво Училища в результаті пообіцяло, що нікого насильно не відправлять, а самі посадили всіх на казармений стан і відібрали у всіх телефони», – додала правозахисниця.

«Сьогодні 26 жовтня знову був мітинг. Курсантів так і не вивели, до родичів не випустили. Виступав начальник училища, обіцяв, що в Україні нікого насильно не відправлять, і що туди поїдуть тільки ті, хто сам захоче. Одночасно всередині самого училища на курсантів чиниться безпрецедентний тиск. А телефони у всіх відключені «, – підкреслила Васильєва.

Нагадаємо, раніше правозахисниця повідомляла, що загиблих в Україні російських солдат повертають батькам як померлих від інфаркту, травм або самогубств.

http://zik.ua/ua/news/2014/10/27/v_kazani_batky_ne_vidpuskayut_kursantiv_tankovogo_uchylyshcha_na_ukrainu__vasilieva_535233

Комментариев нет:

Отправить комментарий