Россия

Россия
Моя фазенда

среда, 22 октября 2014 г.

Російська армія застосовувала проти сил АТО касетні бомби, – РНБО

середа 22 жовтня, 2014, 14:23

Підрозділи російської армії застосовували проти сил АТО касетні снаряди реактивних систем залпового вогню «Смерч».

Про це заявив на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Дійсно, у нас є доказ того, що по позиціях сил АТО були застосовані реактивні снаряди із такими зарядами з системи залпового вогню «Смерч», – сказав він, відповідаючи на запитання про докази використання ворожою стороною касетних бомб.

Лисенко зазначив, що згідно з маркуванням, ці заряди були вироблені 16 червня 2003 року. При цьому Україна отримувала подібні заряди в останнє у 1991 році, ще до набуття Незалежності.

«Цей факт каже про те, що снаряди, які були використані терористами, мають походження з території РФ, де вироблялися. А також це свідчить, що вони були випущені штатними підрозділами російської армії, оскільки зробити запуск та спорядити цими зарядами установку можуть тільки роками підготовлені люди. У терористів не було такої можливості», – наголосив речник ІАЦ РНБО.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch оприлюднила заяву про застосування українською армією касетних боєприпасів на Донбасі, що базувалася на висновках двох експертів, які в жовтні відвідали схід України.

Зокрема, за даними організації, були використані касетні снаряди реактивних систем залпового вогню «Ураган» і «Смерч». Експерти дійшли висновку, що внаслідок застосування цього виду зброї загинули шестеро осіб, у тому числі співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Міноборони України категорично заперечили застосування з українського боку касетних боєприпасів.

МЗС України, зі свого боку, заявило, що в цьому випадку могло мати місце «інсценування та використання представниками незаконних збройних формувань такої поважної організації для досягнення своїх пропагандистських цілей», пише «Укрінформ».

http://zik.ua/ua/news/2014/10/22/rosiyska_armiya_zastosovuvala_proty_syl_ato_kasetni_bomby__rnbo_533843

Комментариев нет:

Отправить комментарий