Россия

Россия
Моя фазенда

суббота, 23 августа 2014 г.

Світ засудив порушення гумконвоєм РФ кордонів України і назвав це провокацією, – РНБО

субота 23 серпня, 2014, 15:36

Факт відвертої російської агресії у вигляді незаконного перетину кордону України так званим гуманітарним конвоєм отримав вкрай негативну міжнародну оцінку.

Про це під час прес-конференції в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко.

Офіційний представник Генерального секретаря ООН Стефан Дужарик повідомив, що Пан Гі Мун стурбований повідомленнями про просування російської колони територією України без дозволу офіційного Києва. Глава міжнародної організації підкреслив, що, попри ускладнення гуманітарної ситуації в регіоні, будь-які односторонні дії можуть погіршити й без того небезпечну обстановку на сході України.

Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови назвали провокацією перетин українського кордону гуманітарним конвоєм з Росії, підкресливши, що відправка  вантажу в Україну без узгодження з українською владою є порушенням суверенітету та її територіальної цілісності. Відтак, на думку обох сторін, Росія повинна негайно вивести конвой з території України.

Міністр Великобританії у справах Європи Девід Лідінгтон назвав вторгнення гуманітарного конвою в Україну провокацією. У цьому контексті британський міністр закликав Москву утриматися від будь-яких інших дій, котрі можуть призвести до руйнівних наслідків для відносин Росії з Європою.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Рассмусен також засудив вторгнення російського конвою на територію України та закликав Кремль утриматися від подальших провокацій. За його словами, такі дії лише поглиблюють кризу в регіоні. Крім того, очільник альянсу наголосив, що Росія продовжує обстрілювати українську територію, надавати зброю бойовикам та нарощувати свою військову присутність поблизу кордонів з Україною.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі висловив занепокоєння ввезенням Росією «гуманітарного вантажу» в Україну без згоди офіційного Києва, назвавши це порушенням суверенітету нашої країни з боку РФ. При цьому речник оборонного відомства США закликав Кремль негайно відкликати свою техніку і персонал з території України, інакше це призведе до подальшої ізоляції російської держави.

http://zik.ua/ua/news/2014/08/23/svit_zasudyv_porushennya_gumkonvoiem_rf_kordoniv_ukrainy_i_nazvav_tse_provokatsiieyu__rnbo_517244

Комментариев нет:

Отправить комментарий