Россия

Россия
Моя фазенда

понедельник, 25 августа 2014 г.

У Ростові-на-Дону провокатори перешкодили провести акцію на підтримку України

неділя 24 серпня, 2014, 23:46

У російському Ростові-на-Дону у День Незалежності України близько десяти громадських активістів спробували провести на площі імені Леніна акцію на підтримку суверенітету України.

Але, як передає кореспондент Радіо Свобода, зробити це завадили агресивно налаштовані прихильники так званої «Новоросії», їх було набагато більше.

До початку пікету до активістів підходили люди, які називали себе «патріотами», вступали в полеміку з питання «чи є Україна фашистською державою» і чи не є самі пікетувальники «націонал-зрадниками». Лунали і погрози на адресу активістів.

Поліцейські, які оточили площу Леніна по периметру, провели кількох учасників пікету до найближчої зупинки маршрутного таксі. Решта під охороною поліції пішла з площі пішки.

Один з учасників пікету громадський активіст Борис Батий сказав кореспонденту Радіо Свобода, що перешкодили пікетувальникам люди, які називають себе «патріотами». Батий вважає, що Росія і Україна не повинні бути ворогами, а мешканці двох сусідніх держав не повинні стріляти один в одного.

http://zik.ua/ua/news/2014/08/24/u_rostovinadonu_provokatory_pereshkodyly_provesty_aktsiyu_na_pidtrymku_ukrainy_517406

Комментариев нет:

Отправить комментарий