Россия

Россия
Моя фазенда

вторник, 7 октября 2014 г.

Росія з початку агресії близько 120 разів порушувала закони щодо кордону, – ДПСУ

вівторок 07 жовтня, 2014, 13:57

За період ескалації військової агресії прикордонники зафіксували близько 120 випадків порушення Росією законодавства щодо прикордонних питань.

Про це йшлося під час зустрічі керівного складу адміністрації Держприкордонслужби України із делегацією ОБСЄ, інформує прес-служба ДПСУ.

Як розповіли представники Держприкордонслужби, на кордоні відбувались блокування та обстріли незаконними озброєними формуваннями нарядів і підрозділів. Злочинні дії здійснювалися як з території України, так і з території Російської Федерації, в Україну переправляли військову техніку, зброю, боєприпаси.

«Про ці факти Державна прикордонна служба України постійно інформувала офіційну владу Росії, проте російська сторона не визнавала очевидні речі», – йдеться у повідомленні.

«Зібрана доказова база передана до МЗС та Міністерства юстиції України для використання у міжнародних інстанціях», – додають прикордонники.

У повідомленні наголошується, що прикордонні відомства вживають рішучі заходи із встановлення контролю на українсько-російському кордоні. Зокрема, створюють нові підрозділи, проводять їх технічне переоснащення, виконують інженерно-технічні роботи щодо захисту кордону. Також виставляють контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії безпеки із зоною АТО. Між контрольними пунктами здійснюватиметься патрулювання.

«З урахуванням досвіду щодо гарантування прикордонної безпеки інших країн, у тому числі в умовах можливої військової агресії, розроблено план заходів інженерно-технічного облаштування державного кордону, яким передбачає створення протитанкових ровів, земляних та бетонних валів, контрольно-слідової смуги, системи оптико-електронного спостереження, спостережних веж, сигналізаційних комплексів, рокадних доріг тощо», – повідомили прикордонники.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю в рамках участі ОБСЄ у моніторингу дотримання режиму припинення вогню та безпеки у межах контрольованих прикордонних районів вздовж смуги безпеки та на ділянках українсько-російського кордону за межами зони АТО.

http://zik.ua/ua/news/2014/10/07/rosiya_z_pochatku_agresii_blyzko_120_raziv_porushuvala_zakony_shchodo_kordonu__dpsu_529817

Комментариев нет:

Отправить комментарий