Россия

Россия
Моя фазенда

пятница, 10 октября 2014 г.

На сході України загинуло понад 4 тис. військових РФ, – активістка

п'ятниця 10 жовтня, 2014, 18:01

За даними Facebook-групи «Вантаж 200 з України в Росію» на Донбасі загинули більше як чотири тисячі російських військовослужбовців.

Про це сказала засновниця групи Олена Васильєва на прес-конференції в Харкові.

«Зрозуміло, що ця цифра приблизна. Але за нашою інформацією, це приблизно чотири тисячі. Після боїв за (Донецький) аеропорт скільки ми туди приплюсуємо ще? Від 400 до 700 осіб», – сказала вона.

За даними Васильєвої, тіла загиблих вивозять з України в Росію вантажівки з так званого гумконвою.

«Все вивозять в район Ростова. Поки вони їдуть вашою територією, волонтери повідомляють про курсування таких машин, а як тільки вони підходять до Ростова, Ростовської області, вони «розчиняються». Куди вони діваються, ніхто не знає», – сказала Васильєва.

Вона додала, що в Росії офіційну інформацію про загиблих в Україні російських військовослужбовців приховують.

Васильєва також стверджує, що російські військовослужбовці почали відмовлятися воювати в Україні.

«Це багато хто вже розповідає, що саме російські військовослужбовці – ті, хто знає, де вони перебувають – відмовляються воювати, вони пишуть рапорти. Але виявляється, що кудись подівся командир і він не може підписати цей рапорт. Люди, які хоча б раз тут побували, другий раз до вас сюди їхати не хочуть», – стверджує активіст.

«Через це мені доводиться підключати наших російських адвокатів, які будуть робити все можливе, щоб цих офіцерів не вважали дезертирами, щоб вони не втратили свою посаду і щоб їх не посадили. Це дуже великий шмат роботи», – додала Васильєва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

http://zik.ua/ua/news/2014/10/10/na_shodi_ukrainy_zagynulo_ponad_4_tys_viyskovyh_rf__aktyvistka_530953

Комментариев нет:

Отправить комментарий